MÁRCIUSI HONFOGLALÁS
Rockoperák koncertje
Keresztes Ildikó – Varga Miklós – Vadkerti Imre – Derzsi György – Kovács Koppány
Március 17. 20.00
Nyárasd Sportcsarnok
Kapunyitás: 19.00
Egy különleges eseménynek ad otthont a nyárasdi sportcsarnok.
A Március 15. – i nemzeti ünnepre is emlékezve, igazi sztárparádét láthat a közönség. Keresztes Ildikó, Varga Miklós és a Három Királyok – Vadkerti Imre, Derzsi György és Kovács Koppány külön – külön is tehetségesek, de így együtt, egy színpadon, kihagyhatatlan és életre szóló élmény. A legismertebb rockoperák mellett, számtalan közkedvelt dal, és persze közös meglepetés produkciók is színesítik az egyedülálló estét.
A fellépőkről:
Keresztes Ildikó
A különleges és egyedülálló előadásmódjáért Pro Urbe díjjal kitüntetett többszörös eMerton-, Fonogram-, Artisjus- és Máté Péter-díjas legkiválóbb magyar pop-rock énekesnő, színésznő, már több mint 25 éve áll a hazai zenei- és kulturális élet élvonalában.
Karcos hangú szenvedélyes díva, aki fáradhatatlan, impulzív előadóművész, mindig ezer fokon ég, tökéletességre törekszik hivatásában.
Aki egyszer is hallotta már őt énekelni a jellegzetesen mély, rekedtes hangján, az biztos, hogy soha nem felejti el. Ám nemcsak különleges hangszíne, hanem tartása, drámai ereje, egyszóval az egész lénye és tehetsége az, ami valóban rabul ejti közönségét.
Varga Miklós:
eMerton-, Artisjus-, Máté Péter-díjas magyar énekes, színművész, rockzenész.
Számos díja közül kiemelnénk a a Világ magyarságáért kapott díját, amit azok kapnak, akik az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében, a magyarság szellemi örökségének megmaradásáért és az országok között civilkapcsolatok elmélyítéséért kiemelkedő munkát végeznek.
A magyar rocktörténet kiemelkedő alakja, számos rockoperában szerepelt, többek között István a király, Petőfi Sándor, János vitéz, Dózsa György, Jézus Krisztus Szupersztár, Atilla – Isten kardja, Egri csillagok, Zúgjatok harangok, Megfeszített, Mária evangéliuma, Trianon, Temesvár 1514.
Vadkerti Imre
Többszörös Harmónia, a legjobb énekes és Külhoni magyarságért díjjal jutalmazott színész-rockénekes, a folk-rock műfajban legendássá vált Kormorán együttes énekese, amely megkapta a Magyar Örökség, a Magyar Szabadság, a Magyar Lelkiismeretért díjat, a Magyar Arany Érdemrendkeresztet és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést.
Hangi adottságai és énekesi tehetsége révén minden műfajban otthonosan mozog, a rockzenétől az operetten át a musical világáig.
A hazafias rock műfajának méltó képviselője. Előadóművészként számos helyen fellépett, Európában és a tengeren túlon is, művészetével hozzájárulva a magyarságtudat erősítéséhez.
2013-ban művészi tevékenységének és Felvidék zenei életéért végzett munkájának elismeréseként elnyerte a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díjat.
Derzsi György
Harmónia és Pro Traditione díjas magyar színművész, énekes, rendező, zeneszerző, a Kincsem és a Tizenötödik című musical szerzője, a Vörös Rébék musical ballada, a Léhár Ferenc életéről szóló film zeneszerzője.
“Derzsi György muzsikája valami ősi tudásról árulkodik, mintha Isten és az Ő kapcsolata megkérdőjelezhetetlen volna, és szinte irigylésreméltónak érezhető az a napi kapcsolatot, ahogy a szerző Istennel gyakorta elbeszélgethet, a zenén keresztül. Ez a muzsika tökéletesen követi azt az utat, melyet a főszereplő, Pörge Dani bejár, végigjár, megszenved a nagyszerű ballada folyamán, a gonosszal való találkozásának kétségbeejtő felismerésétől, mindaddig, amíg ez az út elvezeti a végső megtisztuláshoz. Derzsi zenéje letisztult, igényes , szinte operai, mégis bővelkedik nagyszerű slágerekben, dramaturgiájában követi a nagy előd, Puccini érzelmi, gondolkodásmódbéli rendszerét, mégis szépségével, drámájával, sőt, akár humorával is, mindig képes újat mondani.”
Számos zenés darabban játszott, többek között az 50. jubileumát ünneplő István a királyban is.
Kovács Koppány
Négyszeres Harmónia díjas, énekes, rockénekes, a Rómeó Vérzik zenekar frontembere. A Felvidéki, az Érsekújvári Rockszínpad és a Komáromi Magyar Lovas színház tagja.
Jegyek:
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/marciusi-honfoglalas-rockove-operyhviezdystatny-sviatok-2023-03-17/
Személyesen jegyek vásárolhatóak:
Molnár Könyv üzletek :
Dunaszerdahely
Somorja
Galánta
Nagymegyer -Tenis Büfé
Nyárasd – Sportcsarnok
Telekom üzletek
Esemény KoncertLeave a Comment on MÁRCIUSI HONFOGLALÁS – Rockoperák koncertje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.